e-mail: sklep@wszystkonaturalne.pl     telefon: 513 77 61 59   ​gg:  58442792

KIEŁKI W DOMOWYM OGRODZIE Grazia Cacciola

Kod produktu: k49
AUTOR: Grazia Cacciola WYDAWNICTWO: Esteri

W poradniku, obok krótkiego wprowadzenia w historię spożywania kiełków, dużo miejsca poświęcono ich właściwościom odżywczym, sposobom przygotowania domowej uprawy, wyborowi nasion oraz kiełkownic, czyli naczyń i pojemników, które będą gwarantowały najlepsze plony. Poza tym możemy dowiedzieć się, jak uniknąć błędów w uprawie, by nie zniechęcać się do kiełkowania nasion i nie szkodzić zdrowiu.
Najbardziej wartościową częścią prezentowanej książki jest zbiór opisów przeszło 60 gatunków roślin, których nasiona nadają się do kiełkowania i są doskonałym uzupełnieniem codziennej diety. Każdy opis zwiera m.in. nazwę łacińską rośliny, czas kiełkowania, zawartości witamin i minerałów, a także w jakiej formie należy spożywać dane kiełki.
Wielką zaletą poradnika jest również rozdział poświęcony przepisom kulinarnym, w których kiełki grają główną rolę. Możemy się tu dowiedzieć, jak przygotować smakowite sałatki, pasty do pieczywa, przekąski, napoje i desery, ale także dania główne wzbogacone kiełkami. Po lekturze  „Kiełków w domowym ogrodzie” możemy stać się jednocześnie zarówno producentami, jak i konsumentami własnoręcznie wyhodowanego pożywienia, które niewątpliwie ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie, nie wspominając już o satysfakcji z proekologicznej działalności.

 

Spis treści:

 

Historia właściwości kiełków
Domowa uprawa
Kiełki
Jak przyrządzić i jeść kiełki
Tabele podsumowujące właściwości kiełków
Podstawowe błędy w hodowli kiełków
Wybrane przepisy z kiełkami

Autor: Grazia Cacciola
Wydawnictwo:  Esteri
Rok wydania: 2016
Oprawa: broszurowa
Liczba stron: 170
Format: 17.0x24.0 cm
Numer ISBN: 9788365373250
Kod paskowy (EAN): 9788365373250
Waga: 439 g